Από τις πιο εύκολες και γρήγορες μηλόπιτες που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε. Το πετιμέζι είναι από τα πιο αγαπημένα μου υλικά και σ’ αυτό το γλυκό δίνει μοναδική γεύση και αρώματα.
Μηλόπιτα με κρέμα και πετιμέζι
Ingredients
Για την κρέμα
Για το κέικ
Για την επιφάνεια
Εκτέλεση/Instructions
-
Για την επιφάνεια
Σε ένα μπολ βάζω τις φέτες μήλου και ραντίζω με το πετιμέζι
-
Μαρινάρισμα
Τα αφήνω να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσω τα υπόλοιπα στοιχεία της μηλόπιτας
-
Για την κρέμα
Βάζω το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι, χτυπάω με το σύρμα και βάζω σε μέτρια φωτιά
-
Ανακάτεμα
Ανακατεύω συνεχώς για 6-7 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα
-
Αρωματίζω
Αποσύρω από τη φωτιά και αρωματίζω με κανέλα, ξύσμα λεμονιού ή βανίλια
-
Κρυώνω
Την αφήνω να κρυώσει και τη μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής
-
Για το κέικ
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα
-
Χτυπάω τα υλικά
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα
-
Προσθέτω το γάλα
Προσθέτω το γάλα και μόλις ενωθεί στα υλικά προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ πασπαλιστά
-
Ανακατεύω
Ανακατεύω με μια μαρίζ και προσθέτω τα μήλα
-
Βουτυρώνω
Βουτυρώνω καλά ένα τετράγωνο ταψάκι 20x20 εκατοστών ή παραλληλόγραμμο 18x24 εκατοστών
-
Αδειάζω το μείγμα
Αδειάζω το μείγμα του κέικ στο ταψάκι και το απλώνω να καλύψει όλη τη φόρμα
-
Διακοσμώ
Πάνω από το μείγμα βάζω την κρέμα διακοσμώντας όλη την επιφάνεια με «κορδόνια» κρέμας
-
Στολίζω
Στολίζω με τα φετάκια μήλου και ραντίζω με λίγο από το πετιμέζι
-
Βάζω τη μηλόπιτα στο φούρνο
Ψήνω τη μηλόπιτα με κρέμα και πετιμέζι για 35-40 λεπτά
User Reviews
Tastes great!