Τα σαγηνευτικά cocktails και τα φινετσάτα finger foods θα συμπληρώνουν το τέλειο σκηνικό για χαλαρή παρέα με τις κολλητές. Για το cocktail σας, έχει φροντίσει ο Σπύρος Σιακαβέλλας, executive bartender και Junior Brand Ambassador της Remy Cointreau. Ο Σπύρος κατέχει πολυετή εμπειρία στο χώρο του bartending, ο οποίος σας προτείνει το ντελικάτο METAXA Sour!
Tα SOUR COCKTAILS είναι μια κατηγορία cocktail που εμπεριέχουν ασπράδι αυγού για επιπλέον «σώμα» στο τελικό αποτέλεσμα και λεμόνι και ζάχαρη για περαιτέρω γλυκύτητα. Υπάρχουν εκατοντάδες παραλλαγές αλλά ο βασικός κανόνας είναι κοινός: Χρειάζεται να χρησιμοποιείς πάντοτε φρέσκα υλικά.
Με γνώμονα το METAXA Sour, η executive cheffe Ντίνα Νικολάου σας προτείνει να το συνοδέψετε με εκλεπτυσμένα και ντελικάτα finger foods. Δείτε για παράδειγμα τα ρολάκια με σoλομό και αβοκάντο και οι πικάντικες γαρίδες τυλιγμένες με μπέικον.
Ρολάκια Σολομού
Με αγγούρι και αβοκάντο
Γαρίδες με Μπέικον
Ogawa Kazumasa
Σύκα γεμιστά
Εξαιρετικό συνοδευτικό για το Metaxa sour, αυτό το ορεκτικό από σύκα γεμιστά με τσαλαφούτι.
Το Βασιλικό Ναυτικό της Μεγάλης Βρετανίας ήταν το πρώτο που εφάρμοσε την τακτική, συχνά με ρούμι και lime. Ο σκοπός του ήταν να αποτρέψει το σκορβούτο των αντρών του, την εποχή που περιπολούσε την Καραϊβική.
Οι πρώτες επίσημες ωστόσο συνταγές για sours καταγράφονται στο βιβλίο του Jerry Thomas “How to Mix Drinks Or the Bon Vivant’s Companion”, το 1862.
Metaxa Sour
Περιγραφή
Το METAXA sour λοιπόν ήρθε να συμπληρώσει την οικογένεια των sour cocktails χρησιμοποιώντας το METAXA 12 Stars! Η πολυπλοκότητα της γεύσης και των αρωμάτων από φλούδα πορτοκαλιού, μαύρης σοκολάτας , αποξηραμένων φρούτων και μπαχαρικών δένουν εκπληκτικά με τα υπόλοιπα υλικά του κλασικού sour, δημιουργώντας ένα μοναδικό cocktail.
Συστατικά
Για το ντελικάτο Metaxa Sour θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά
Εκτέλεση
-
Τοποθετούμε τα υλικά
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο και ανακινούμε καλά.
-
Σουρώνουμε
Σουρώνουμε το cocktail μας αδειάζουμε τον πάγο από το σεικερ και ξανά ανακινούμε δυνατά για λίγο χωρίς πάγο.
Αυτή η κίνηση είναι το λεγόμενο "dry shake". -
Σερβίρουμε το κοκτέιλ
Σερβίρουμε σε double old fashioned ποτήρι με ένα μεγάλο κομμάτι πάγου (ice cube).
-
Γαρνίρουμε
Γαρνίρουμε με μια φλούδα πορτοκάλι.
User Reviews
classy!