προορισμός…γεύση!

Μελομακάρονα με θυμαρίσιο μέλι και φυστίκια

Μελομακάρονα με θυμαρίσιο μέλι και φυστίκια

0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 20 mins Rest Time 10 mins Total Time 1 hr Servings: 50

Υλικά

Cooking Mode Disabled

Για το σιρόπι

Για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τα μελομακάρονα

  1. Βάζω σε μια λεκανίτσα το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Σε ένα μικρό μπολ βάζω το χυμό πορτοκαλιού και διαλύω εκεί τη σόδα (προσοχή γιατί φουσκώνει). Αδειάζω το διάλυμα στη λεκανίτσα και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να μισολιώσει η ζάχαρη.

  2. Προσθέτω το μπράντι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά και τα τριμμένα φυστίκια και ανακατεύω καλά. Ρίχνω το σιμιγδάλι και ξεκινάω να ρίχνω το αλεύρι σε δόσεις, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή, λαδωμένη ζύμη. Δεν ζυμώνω πολύ γιατί η ζύμη θα σφίξει.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Κόβω μικρές δόσεις ζύμης βάρους 28-30 γρ. και πλάθω στο κλασικό σχήμα. Αραδιάζω τα μελομακάρονα σε λαμαρίνες του φούρνου και ψήνω για 20 λεπτά. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.

Για το σιρόπι

  1. Βάζω τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τη φλοίδα πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα και βράζω για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά, πετάω τη φλοίδα και την κανέλα και ρίχνω το μέλι. Ανακατεύω να διαλυθεί.

Για το σιρόπιασμα

  1. Βάζω σε μονή στρώση τα κρύα μελομακάρονα μέσα σε λαμαρίνα και αδειάζω εκεί το ζεστό σιρόπι. Σκεπάζω με μια δεύτερη λαμαρίνα και τα αφήνω για 5 λεπτά. Γυρίζω τα μελομακάρονα και από την άλλη μεριά και τα αφήνω για άλλα 2 λεπτά.

  2. Τα μεταφέρω σε στρώσεις σε μεγάλη πιατέλα, περιχύνω με μέλι και πασπαλίζω κάθε στρώση με φυστίκια Αιγίνης.

Keywords: Μελομακάρονα,με,θυμαρίσιο,μέλι,και,φυστίκια
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *