Μαρμελάδα κουμκουάτ με αστεροειδή γλυκάνισο
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Πλένω καλά τα κουμκουάτ, τα κόβω πρώτα στη μέση και αφαιρώ τους σπόρους. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρώ τη μεμβράνη που υπάρχει στο εσωτερικό τους και τα ψιλοκόβω.
-
Βάζω τα φρούτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτω όλα τα άλλα υλικά, σκεπάζω και αφήνω την κατσαρόλα στην άκρη για 3 ώρες.
-
Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνω τα υλικά να σιγοβράσουν ανακατεύοντας τακτικά. Βράζω για 20 λεπτά και αφαιρώ τον αστεροειδή γλυκάνισο. Συνεχίζω το βράσιμο για ακόμη 40-50 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
-
Αποσύρω από την φωτιά και μοιράζω την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Τα αναποδογυρίζω και τα αφήνω να κρυώσουν.