προορισμός…γεύση!

Από τα πιο «εθιστικά» σιροπιαστά γλυκά. Το βούτυρο και το τραγανό φύλλο κυριαρχούν…

Prep Time 30 mins Cook Time 20 mins Rest Time 1 min Total Time 51 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 8 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Από τα πιο «εθιστικά» σιροπιαστά γλυκά. Το βούτυρο και το τραγανό φύλλο κυριαρχούν…

Υλικά

Για την κρέμα:

Για το σιρόπι:

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για την κρέμα:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτω το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύω για 1-2 λεπτά με το σύρμα για να καβουρδιστεί ελαφρά. Προσθέτω το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω τη βανίλια. Χτυπάω με το ραβδομπλέντερ για να γίνει η κρέμα απαλή και σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε στην κρέμα). Την αφήνω να κρυώσει.

Για τα μαντηλάκια:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βάζω τα φυστίκια Αιγίνης στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν πούδρα. Βάζω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνω σε σιγανή φωτιά.
  2. Aνοίγω το φύλλο Βηρυτού, βγάζω το πρώτο φύλλο και το απλώνω στον πάγκο. Βουτυρώνω με λίγο λιωμένο βούτυρο και στρώνω από πάνω ακόμα ένα φύλλο το οποίο βουτυρώνω. Σουρώνω τα φύλλα σαν «ακορντεόν» και με ένα κουταλάκι βάζω μικρές κουταλιές κρέμας επάνω στο διπλωμένο φύλλο, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Βάζω από 1 κουταλάκι φυστίκι Αιγίνης σε κάθε κουταλιά κρέμας. Κόβω με ένα μαχαίρι στα κενά μεταξύ των κρεμών και με τα δάχτυλά μου κλείνω το κάθε κομμάτι σαν μικρή καραμέλα. Τα μεταφέρω στη βουτυρωμένο ταψάκι και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν.
  3. Όσο βούτυρο έχει απομείνει από το βουτύρωμα των φύλλων το επαναφέρω στη φωτιά και το αφήνω να κάψει καλά.
  4. Mε ένα κουτάλι, ραντίζω με το καυτό βούτυρο τα μαντηλάκια και βάζω το ταψί στο φούρνο. Ψήνω για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Για το σιρόπι:

  1. Ενώ έχω βάλει τα γλυκά στο φούρνο βάζω το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ξεκινήσει ο βρασμός. Αφήνω να βράσει για 4 λεπτά, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το κρασί. Το αφήνω στην άκρη να γίνει χλιαρό.
  2. Βγάζω τα μαντηλάκια από το φούρνο και όπως είναι καυτά, με ένα μεγάλο κουτάλι τα ραντίζω με το χλιαρό σιρόπι. Τα αφήνω να κρυώσουν και σερβίρω.
Keywords: μαντηλάκια σιροπιαστά φύλλο βηρυτού

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Really good!