Μακαρονόπιτα με μπέικον μαύρου χοίρου
Υλικά
Για την επιφάνεια
Εκτέλεση
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια για 6 λεπτά. Τα σουρώνω και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
-
Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το τυρί κρέμα και αλατοπίπερο και χτυπάω με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα.
-
Κόβω τα ντοματίνια στη μέση, αφαιρώ τους σπόρους και τα ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες, τον μαϊντανό, το θυμάρι, το ψιλοκομμένο μπέικον, τα τριμμένα τυριά και μπόλικο πιπέρι.
-
Βουτυρώνω καλά μια κλασσική φόρμα (με τρύπα). Παίρνω λίγα λίγα μακαρόνια και «στρώνω» τα μισά, σε κυκλική διάταξη μέσα στη φόρμα. Ραντίζω με το 1/3 της ποσότητας της κρέμας.
-
Στρώνω τη γέμιση με τα ντοματίνια και τα τυριά και καλύπτω με τα υπόλοιπα μακαρόνια (πάλι στρωμένα σε κυκλική διάταξη). Τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα και ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
-
Αφήνω την μακαρονόπιτα να σταθεί για 10 λεπτά και αναποδογυρίζω σε ξύλο κοπής. Ενώ είναι ακόμη καυτή, στρώνω τις φέτες μπέικον και την επαναφέρω στο φούρνο για 10 λεπτά.