Για όσους θέλουν να αποφύγουν το κρέας το βράδυ της Ανάστασης, σας προτείνω μια «εναλλακτική» μαγειρίτσα με μανιτάρια και καυκαλήθρες.
Μαγειρίτσα με μανιτάρια και καυκαλήθρες
Υλικά
Για το αυγολέμονο
Εκτέλεση
-
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμυδάκια και σοτάρω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το ρύζι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα μέχρι να γυαλίσει.
-
Ρίχνω τα μανιτάρια, ανακατεύω και αφήνω να μαγειρευτούν μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά τους.
-
Προσθέτω τα μαρούλια και τις καυκαλήθρες και ανακατεύω μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το ζωμό λαχανικών. Αφήνω το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά.
-
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάω το ταχίνι με το χυμό λεμονιού.
Με μια κουτάλα της σούπας παίρνω μια δόση από τη σούπα (μόνο το ζουμί) και το ρίχνω αργά αργά στο ταχίνι που συνεχίζω να χτυπάω με το σύρμα. Ρίχνω το μείγμα κατευθείαν στην κατσαρόλα και ανακινώ καλά. Επαναφέρω στη φωτιά και αφήνω τη σούπα να βράσει για 1-2 λεπτά. -
Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω τον άνηθο και ανακατεύω. Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
User Reviews
Φαίνεται ολοκληρωμένη και πεντανόστιμη η συνταγή αυτή. Αυτή τη μαγειρίτσα θα κάνω το βράδυ. Καλή Ανάσταση
Tastes great!