προορισμός…γεύση!

Mac & Cheese με καβουρδισμένο βούτυρο

Mac & Cheese με καβουρδισμένο βούτυρο

4 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 10 mins Total Time 40 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 3

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τις πέννες και τις βράζω al dente. Τις σουρώνω και τις αφήνω στο σουρωτήρι να κρυώσουν και να στραγγίξουν καλά.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ζεσταίνω μέχρι να λιώσει. Ανακατεύω και το αφήνω να ροδίσει και να πάρει ένα καστανοκόκκινο χρώμα. Βγάζω 2 κουταλιές καβουρδισμένο βούτυρο σε ένα μπολάκι και ρίχνω το αλεύρι στο τηγάνι. Ανακατεύω για 2 λεπτά με το σύρμα και προσθέτω το γάλα. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα και αποσύρω από τη φωτιά.

  3. Ρίχνω τα τυριά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Προσθέτω τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα σε ένα σκεύος και ισιώνω καλά.

  4. Σε ένα τηγανάκι καθαρό βάζω τις 2 κουταλιές καβουρδισμένο βούτυρο και βάζω στη φωτιά. Ρίχνω πασπαλιστά τα ψίχουλα ψωμιού και τα σοτάρω μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζω τα ζυμαρικά με τα καψαλισμένα ψίχουλα και ψήνω στο φούρνο για 8-10 λεπτά. Σερβίρω το φαγητό ζεστό.

Keywords: mac & cheese με καβουρδισμένο βούτυρο

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Wow, this amazing!