Mac & Cheese με καβουρδισμένο βούτυρο
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τις πέννες και τις βράζω al dente. Τις σουρώνω και τις αφήνω στο σουρωτήρι να κρυώσουν και να στραγγίξουν καλά.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ζεσταίνω μέχρι να λιώσει. Ανακατεύω και το αφήνω να ροδίσει και να πάρει ένα καστανοκόκκινο χρώμα. Βγάζω 2 κουταλιές καβουρδισμένο βούτυρο σε ένα μπολάκι και ρίχνω το αλεύρι στο τηγάνι. Ανακατεύω για 2 λεπτά με το σύρμα και προσθέτω το γάλα. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα και αποσύρω από τη φωτιά.
-
Ρίχνω τα τυριά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Προσθέτω τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα σε ένα σκεύος και ισιώνω καλά.
-
Σε ένα τηγανάκι καθαρό βάζω τις 2 κουταλιές καβουρδισμένο βούτυρο και βάζω στη φωτιά. Ρίχνω πασπαλιστά τα ψίχουλα ψωμιού και τα σοτάρω μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζω τα ζυμαρικά με τα καψαλισμένα ψίχουλα και ψήνω στο φούρνο για 8-10 λεπτά. Σερβίρω το φαγητό ζεστό.
User Reviews
Wow, this amazing!