προορισμός…γεύση!

\n

\n

Ναι είναι πίτα, αλλά μπορεί να γίνει το κύριο πιάτο στο Κυριακάτικο τραπέζι. Συνοδέψτε την με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα με πολλά μυρωδικά.

mακαρονοπιτα σε χωριατικο φυλλο

mακαρονοπιτα σε χωριατικο φυλλο

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 40 mins Cook Time 45 mins Rest Time 1 min Total Time 1 hr 26 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Ναι είναι πίτα, αλλά μπορεί να γίνει το κύριο πιάτο στο Κυριακάτικο τραπέζι. Συνοδέψτε την με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα με πολλά μυρωδικά.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.  Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα μακαρόνια, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφετε στη συσκευασία. Τα στραγγίζω και τα αφήνω σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το δυόσμο και την μοτσαρέλα.
  3. Βουτυρώνω καλά είναι μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και απλώνω 6 χωριάτικα φύλλα, καλά βουτυρωμένα μεταξύ τους. Στρώνω τα βρασμένα μακαρόνια σε σειρές και σκορπίζω το φιλέτο γαλοπούλας και τη μισή ποσότητα της κρέμας.
  4. Σκεπάζω τα υπόλοιπα φύλλα καλά βουτυρωμένα και χαράζω την πίτα με μαχαίρι. Ρίχνω και το υπόλοιπο μείγμα της κρέμας και το απλώνω σε όλη την πίτα.
  5. Ψήνω για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αποσύρω από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει για 30 λεπτά πριν την κόψω.
Keywords: mακαρονοπιτα σε χωριατικο φυλλο

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Supreme