Λωτοί γεμιστοί με αρωματικό πλιγούρι
Υλικά
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
-
Πλένω καλά τους λωτούς και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω ένα μικρό κομμάτι από το επάνω μέρος (όπως κόβουμε τις ντομάτες για τα γεμιστά). Αφαιρώ τα κουκούτσια και αδειάζω τη σάρκα τους με ένα κουταλάκι. Την ψιλοκόβω και την αφήνω στην άκρη. Τοποθετώ τους λωτούς σε ένα στρογγυλό ταψάκι.
Για τη γέμιση και το ψήσιμο
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και τα πράσα, αλατίζω και σοτάρω για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω τη σάρκα των λοτών, το πλιγούρι και τις πιπερίτσες αν τις χρησιμοποιήσω, και το σοτάρω για 2-3 λεπτά. Ρίχνω το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώνω και ρίχνω το κύμινο. Αφήνω να βράσουν τα υλικά για 6-7 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τα μυρωδικά και τις σταφίδες και ανακατεύω.
-
Γεμίζω τους λωτούς, ραντίζω με το ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά.
User Reviews
Πρωτότυπη συνταγή. Αλλά και προκλητική. Λέω να την δοκιμάσω.
Supreme