προορισμός…γεύση!

Τα βύσσινα που μένουν όταν σουρώνω το ποτό, δεν τα πετάω! Τα φυλάω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 χρόνο μέσα, σε νάιλον σακουλάκια τροφίμων.

Prep Time 1 hr Cook Time 1 min Rest Time 30 mins Total Time 1 hr 31 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 1 Best Season: Suitable throughout the year

Τι θα χρειαστούμε

Για το λικέρ βύσσινο

Εκτέλεση/Instructions

Video
Off On
  1. Προετοιμασία

    Πλένω και σκουπίζω τα βύσσινα και πετάω τα κοτσάνια τους

  2. Αεροστεγές κλείσιμο

    Τα ρίχνω όλα σε μια μεγάλη γυάλα με καπάκι που να κλείνει αεροστεγώς

  3. Πρόσθετω τα μπαχαρικά

    Προσθέτω το κονιάκ, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και κλείνω τη γυάλα

  4. Αναμονή

    Την αφήνω σε μέρος ηλιόλουστο (ταράτσα, μπαλκόνι, βεράντα) για τουλάχιστον 2 μήνες.

    Αν η καλοκαιρία είναι παρατεταμένη, μπορώ να. την αφήνω ακόμη περισσότερο, 3 ή και παραπάνω μήνες.

  5. Ανακινώ το μείγμα τακτικά

    Τις πρώτες ημέρες μετά το σφράγισμα, ανακινώ έντονα τη γυάλα για να διαλυθεί η ζάχαρη

  6. Άνοιγμα

    Ανοίγω τη γυάλα και σουρώνω το ποτό

  7. Τοποθέτηση σε μπουκάλια

    Το μοιράζω σε μπουκάλια και τα κλείνω καλά

  8. Διατήρηση

    Τα διατηρώ σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

    Σε καμμιά περίπτωση δε διατηρώ το μείγμα στο ψυγείο!

Note

Η ίδια συνταγή γίνεται και με κεράσια για να φτιάξετε λικέρ τσέρι!

Keywords: λικέρ, βύσσινο,λικερ βυσσινο

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Really good!