Τα βύσσινα που μένουν όταν σουρώνω το ποτό, δεν τα πετάω! Τα φυλάω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 χρόνο μέσα, σε νάιλον σακουλάκια τροφίμων.
Λικέρ Βύσσινο
Τι θα χρειαστούμε
Για το λικέρ βύσσινο
Εκτέλεση/Instructions
-
Προετοιμασία
Πλένω και σκουπίζω τα βύσσινα και πετάω τα κοτσάνια τους
-
Αεροστεγές κλείσιμο
Τα ρίχνω όλα σε μια μεγάλη γυάλα με καπάκι που να κλείνει αεροστεγώς
-
Πρόσθετω τα μπαχαρικά
Προσθέτω το κονιάκ, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και κλείνω τη γυάλα
-
Αναμονή
Την αφήνω σε μέρος ηλιόλουστο (ταράτσα, μπαλκόνι, βεράντα) για τουλάχιστον 2 μήνες.
Αν η καλοκαιρία είναι παρατεταμένη, μπορώ να. την αφήνω ακόμη περισσότερο, 3 ή και παραπάνω μήνες.
-
Ανακινώ το μείγμα τακτικά
Τις πρώτες ημέρες μετά το σφράγισμα, ανακινώ έντονα τη γυάλα για να διαλυθεί η ζάχαρη
-
Άνοιγμα
Ανοίγω τη γυάλα και σουρώνω το ποτό
-
Τοποθέτηση σε μπουκάλια
Το μοιράζω σε μπουκάλια και τα κλείνω καλά
-
Διατήρηση
Τα διατηρώ σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Σε καμμιά περίπτωση δε διατηρώ το μείγμα στο ψυγείο!
Note
Η ίδια συνταγή γίνεται και με κεράσια για να φτιάξετε λικέρ τσέρι!
User Reviews
Really good!