Λαζανάκι με πλούσια μπολονέζ κρέατος
Υλικά
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω το λαζανάκι al dente. Κρατάω 2 κουτάλες νερό από το νερό, σουρώνω τα λαζανάκια και τα διατηρώ ζεστά.
-
Σε ένα μεγάλο γουόκ ρίχνω το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Ρίχνω το κρέας και την πανσέτα και σοτάρω για αρκετή ώρα ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει και να στεγνώσει.
-
Προσθέτω το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και σοτάρω για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνω τα ντοματάκια, το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, αλάτι και πιπέρι.
-
Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα. Τέλος, ρίχνω το γάλα και μόλις πάρει 1-2 βράσεις αποσύρω από τη φωτιά.
-
Σερβίρω το λαζανάκι σε μια πιατέλα. Πασπαλίζω με λίγη παρμεζάνα και απλώνω τη σάλτσα. Σκορπίζω λίγα φλέικς παρμεζάνας και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Tastes great!