Λαζανάκι με πέστο αβοκάντο, ντοματίνια και σπαράγγια
Υλικά
Για τα ζυμαρικά
Για το πέστο αβοκάντο
Εκτέλεση
Video
Off
On
Για το πέστο
-
Βάζω όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια πράσινη, απαλή κρέμα. Αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
Για τα ζυμαρικά
-
Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος και σουρώνω τα ζυμαρικά. Τα κρατάω στην άκρη.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Σε ένα ταψί ρίχνω τα κομμένα ντοματίνια με το κομμένο μέρος προς τα πάνω και τα σπαράγγια κομμένα σε μέτρια κομμάτια. Ραντίζω με το ελαιόλαδο, πασπαλίζω με τη ζάχαρη και ψήνω στο φούρνο για 12-15 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και τα αλατοπιπερώνω.