Λαχανάκια Βρυξελλών ψημένα στο χαρτί με σάλτσα με ταχίνι
Υλικά
Για την σάλτσα με ταχίνι
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο ή το βούτυρο να ζεσταθεί. Κόβω τα λαχανάκια στη μέση.
Ρίχνω το κρεμμύδι στο τηγάνι και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα λαχανάκια και τα σοτάρω για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώνω και σβήνω με το ξύδι. Προσθέτω τη μουστάρδα και το μπαχάρι και αδειάζω τα λαχανάκια σε χαρτί ψησίματος. -
Κλείνω καλά το χαρτί σε σχήμα φακέλου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά.
Ανοίγω το πακέτο και βγάζω τα λαχανάκια σε μια σαλατιέρα. Κρατάω τα ζουμάκια που έχουν βγάλει για να τα χρησιμοποιήσω στη σάλτσα.
Για την σάλτσα με ταχίνι
-
Βάζω σε ένα μπολ το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το χυμό των λεμονιών και χτυπάω με το σύρμα. Προσθέτω τα ζουμάκια από των ψήσιμο των λαχανικών και συνεχίζω το χτύπημα. Αν είναι πολύ σφιχτή η σάλτσα προσθέτω 2-3 κουταλιές της σούπας νερό.
Περιχύνω τα λαχανάκια με τη σάλτσα ταχίνι και σερβίρω.
User Reviews
Really good!
Really good!