Λαβράκι στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας
Υλικά
Εκτέλεση
-
αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα. Κόβω το λεμόνι και το λάιμ σε λεπτές φέτες. Τις τοποθετώ στην κοιλιά των ψαριών μαζί με τα μισά κρίταμα.
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλατίζω και σοτάρω για 3 λεπτά. Προσθέτω τον πελτέ και τον καβουρδίζω για 1 λεπτό. Προσθέτω το σκόρδο και το αφήνω να μοσχομυρίσει για 1 λεπτό. Σβήνω με το πετιμέζι και προσθέτω την σάλτσα ντομάτας, τα ντοματίνια, την κάπαρη, τις ελιές και το ροζ πιπέρι. Ανακατεύω και προσθέτω το κρασί. Αφήνω τη σάλτσα να πάρει 1-2 βράσεις και προσθέτω τον μαϊντανό.
-
Μεταφέρω τη σάλτσα σε ένα βαθύ ταψάκι, σκορπίζω τα υπόλοιπα κρίταμα και τοποθετώ τα δύο ψάρια. Τα καλύπτω με τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού και λάιμ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις και ψήνω για 30-35 λεπτά.
User Reviews
Πεντανοστιμο φαγάκι!!!!!
Τέλειο