Λαβράκι με φινόκιο
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σοτάρω τα φινόκιο σε λίγο από το ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Αλατοπιπερώνω και καρυκεύω με θυμάρι.
-
Ανοίγω τα λαβράκια στην κοιλιά, τα αλατοπιπερώνω και τα γεμίζω με τα σοταρισμένα φινόκιο. Προσθέτω στη γέμιση και από ένα κλωναράκι δεντρολίβανο. Αποφλοιώνω τις ντομάτες (με το γνωστό τρόπο: βυθίζοντάς τες για λίγα δευτερόλεπτα σε βραστό νερό) και τις κόβω σε λεπτές ροδέλες.
-
Στρώνω τις ντομάτες με το υπόλοιπο του φινόκιο σε ένα ταψί φούρνου και πάνω βάζω τα ψάρια. Προσθέτω το κρασί, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το δαφνόφυλλο.
-
Σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και αφήνω για 10 ακόμη λεπτά να ροδίσουν τα ψάρια.
User Reviews
Exceptional!