προορισμός…γεύση!

Κυδώνια γεμιστά με μπισκότα, ξερά φρούτα και καρπούς

Κυδώνια γεμιστά με μπισκότα, ξερά φρούτα και καρπούς

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 30 mins Total Time 50 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Καθαρίζω εξωτερικά τα κυδώνια και τα τοποθετώ σε μια κατσαρόλα σε μονή στρώση. Προσθέτω το ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλλα και το χυμό λεμονιού. Γεμίζω την κατσαρόλα με νερό μέχρι να τα σκεπάσει και βράζω για 15 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Βγάζω τα κυδώνια με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε ένα πιάτο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα, τα μπισκότα, τη σοκολάτα και το μέλι.

  3. Με ένα μαχαίρι κόβω ένα καπάκι από το πάνω μέρος των κυδωνιών, εκεί που βρίσκεται το κοτσάνι. Κρατάω κατά μέρος τα καπάκια και με ένα κουταλάκι αφαιρώ ένα μέρος από το εσωτερικό τους, αφήνοντας μόνο 1/2 εκατοστό περιμετρικά. Πετάω τα κουκούτσια και παίρνω όση σάρκα έχω βγάλει, την κομματιάζω και την ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά του μπολ.

  4. Στερεώνω τα κυδώνια όρθια σε ένα μικρό ταψάκι που να τα χωράει ίσα-ίσα. Τα γεμίζω μέχρι επάνω με το μείγμα της γέμισης και τα σκεπάζω με τα καπάκια τους. Ψιλοκόβω το βούτυρο και το σκορπίζω πάνω στα καπάκια.

  5. Ψήνω τα κυδώνια για 30 λεπτά. Τα σερβίρω ζεστά και τα συνοδεύω με παγωτό, κατά προτίμηση βανίλια.

Keywords: κυδωνια γεμιστα μπισκοτα

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Really good!