Κρουασανάκια με φύλλο κρούστας και πάστα φουντουκιού
Υλικά
Για τα κρουασανάκια
Για την πάστα φουντουκιού
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
Για την πάστα φουντουκιού
-
Βάζω τα φουντούκια σε μια πετσέτα και τα τρίβω δυνατά για να αφαιρέσω τη φλούδα τους. Ρίχνω τα φουντούκια στο μπλέντερ, προσθέτω το αλάτι και πολτοποιώ. Η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετά λεπτά μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς τα φουντούκια και να γίνουν σαν κρέμα.
Για το σιρόπι
-
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και βράζω σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, αφήνω το σιρόπι να βράσει για 2 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Το αφήνω να κρυώσει.
Για τα κρουασανάκια
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C αερόθερμο. Βουτυρώνω 4 φύλλα κρούστας και τα τοποθετώ το ένα πάνω στο άλλο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω από την μακριά πλευρά σε λωρίδες 8-9 εκ. Κατόπιν κόβω τις λωρίδες διαγώνια σε τρίγωνα. Αλείφω με μια ποσότητα πάστας φουντουκιού κάθε τρίγωνο, αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου ½ εκ. και σκορπίζω λίγα κράνμπερις. Τυλίγω από την φαρδιά πλευρά στο σχήμα των κρουασάν. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσω με όλα τα υλικά και βάζω τα κρουασανάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
-
Αλείφω με βούτυρο και τα ψήνω για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζω τα κρουασανάκια από το φούρνο τα μεταφέρω σε σχάρα και τα ραντίζω με το σιρόπι. Πασπαλίζω με τριμμένο φουντούκι και αποξηραμένα τριαντάφυλλα.