Κρουασανάκια με φέτα και δυόσμο
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για το άλειμμα
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
-
Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη, ρίχνω πασπαλιστά τη μαγιά, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά. Προσθέτω το ελαιόλαδο και ξεκινάω να ρίχνω το αλεύρι ζυμώνοντας. Ρίχνω το αλάτι και συνεχίζω να ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη. Μεταφέρω τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για 45 λεπτά.
Για τη γέμιση
-
Σε ένα μπολ χτυπάω το αυγό με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω τη φέτα, την πάπρικα, τον δυόσμο, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
Για τα κρουασανάκια
-
Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβω σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγω το πρώτο κομμάτι ζύμης σε παραλληλόγραμμο φύλλο 30x40 εκ. Απλώνω το ¼ της γέμισης στη μισή επιφάνεια του φύλλου (από την μακριά πλευρά) και με ένα μαχαίρι κόβω τη ζύμη που περισσεύει σε λεπτές λωρίδες. Τυλίγω το φύλλο σε μακρόστενο ρολό. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω το ρολό σε μικρά ρολάκια (ατομικά) και τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλα τα κομμάτια ζύμης. Σκεπάζω τη λαμαρίνα με πετσέτα και αφήνω τα κρουασανάκια να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.
Σε ένα μπολ χτυπάω τα υλικά για το άλειμμα και αλείφω τα κρουασανάκια. Πασπαλίζω με σουσάμι και μαυροσούσαμο και ψήνω για 20 λεπτά.