Κρέμα σοκολάτας με ξερά φρούτα
Υλικά
Για την κρέμα
Για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Βάζω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και βάζω το μείγμα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα.
-
Μόλις το μείγμα ζεσταθεί καλά, αλλά πριν πάρει βράση, αποσύρω από τη φωτιά και το αδειάζω στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα.
-
Το μοιράζω σε 4 μπολάκια ή ποτήρια και, μόλις κρυώσει ελαφρώς, το βάζω στο ψυγείο και το αφήνω για 30 λεπτά για να παγώσει.
Πριν σερβίρω, ρίχνω από πάνω τα ξερά φρούτα.
User Reviews
Tastes great!