προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 mins Cook Time 1 hr Total Time 1 hr 30 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για την καραμέλα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για την καραμέλα

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το νερό. Βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνω να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και μοιράζω την καραμέλα σε 6-8 ατομικά φορμάκια.

Για την κρέμα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Bάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τους κρόκους. Χαράζω τον λοβό της βανίλιας και ρίχνω στον κάδο και τα σποράκια. Χτυπάω τα υλικά με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν. Αφήνω την κρέμα να σταθεί για 15 λεπτά και με ένα κουτάλι, αφαιρώ τον αφρό που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια.

  2. Μοιράζω την κρέμα στα φορμάκια με την καραμέλα και τα τοποθετώ σε ένα μεγάλο ταψί. Γεμίζω το ταψί με νερό μέχρι τη μέση και ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα.

  3. Βγάζω τα φορμάκια από το ταψί και τα αφήνω να κρυώσουν. Με ένα μαχαίρι ξεκολλάω την κρέμα από τη φόρμα και αναποδογυρίζω στα πιάτα. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: κρέμα καραμελέ

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Wow, this amazing!