προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 mins Cook Time 20 mins Total Time 30 mins Δυσκολία: Beginner Cooking Temp: 200  °C Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Πλένω καλά τα κουνουπίδια και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C ψήσιμο πάνω κάτω. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα λαμαρινάκι.
    Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τα κουνουπίδια κάθετα, σε χοντρές φέτες περίπου 2 εκ.

  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το πετιμέζι, τη σάλτσα σόγιας και το ελαιόλαδο. Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύω όλα τα μπαχαρικά και λίγο θαλασσινό αλάτι (προσοχή στην ποσότητα γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή).

  3. Με ένα πινέλο αλείφω καλά και από τις δύο πλευρές τις φέτες κουνουπιδιού με το μείγμα πετιμεζιού και πασπαλίζω με αρκετά από τα μπαχαρικά. Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά.
    Μόλις τα βγάλω από το φούρνο και ενώ είναι ακόμη καυτά, τα αλείφω με όσο μείγμα πετιμεζιού έχει απομείνει και σερβίρω πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Keywords: κουνουπίδι, κουνουπίδι μπριζόλα, κουνουπίδι ψητό, πάπρικα, σκόρδο, vegan, vegetarian,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *