Κουλουράκια πορτοκαλιού με κανέλα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα λεκανάκι ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη σόδας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Σε άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη με το χυμό πορτοκαλιού, το ανθρακούχο νερό, το ελαιόλαδο, το κονιάκ και το ξύσμα, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και τα υλικά να ενωθούν καλά. Σταδιακά, προσθέτω το μείγμα του αλευριού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, αρχικά με το μίξερ και στη συνέχεια, καθώς το μείγμα σφίγγει, με το χέρι, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη λεία και εύπλαστη.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Στρώνω με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου ή ένα μεγάλο και ρηχό ταψί.
-
Με το μείγμα πλάθω κουλουράκια στρογγυλά ή «κοτσιδάκια» ή ό,τι άλλου σχήματος θέλω και τα αρδιάζω στο ταψί, σε σχετική απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνω για 20 - 25 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους, μέχρι να ροδίσουν.
User Reviews
Supreme