Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με σελινόριζα, ντοματίνια και δεντρολίβανο
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω τις μερίδες του κοτόπουλου σε ένα σουρωτήρι, τις αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με το αλεύρι.
-
Σε μια βαθιά και πλατιά κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Βάζω τις μερίδες του κοτόπουλου σε μονή στρώση (αν δεν τις χωράει όλες μαζί, τις βάζω λίγες λίγες) και τις σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Βγάζω το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και χωρίς να καθαρίσω την κατσαρόλα, ρίχνω τον πελτέ και τον καβουρδίζω για 1 λεπτό. Προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη σελινόριζα, το μαραθόσπορο και το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 2 λεπτά.
-
Επαναφέρω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ραντίζω με το πετιμέζι. Προσθέτω το ζωμό και το δεντρολίβανο. Ανακινώ την κατσαρόλα, σκεπάζω με το καπάκι και χαμηλώνω τη φωτιά. Μαγειρεύω για 50 λεπτά. Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα και προσθέτω τα ντοματίνια. Αφήνω να μαγειρευτούν για 10 λεπτά ακόμη και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγο μπούκοβο ακόμη.