Κοτόπουλο με μοτσαρέλα
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη, το θυμάρι, τις πάπρικες (νιφάδες και σκόνη), αλάτι και πιπέρι. Πλένω καλά τα φιλέτα, τα σκουπίζω και τα αλείφω με το μαλακωμένο βούτυρο. Πασπαλίζω τα φιλέτα με το μείγμα των μπαχαρικών και τα αφήνω στην άκρη.
-
Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι βάζω τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Τοποθετώ τα φιλέτα μέσα στην σάλτσα, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και τοποθετώ επάνω στα φιλέτα από 2-3 φύλλα βασιλικού και από 2 φέτες μοτσαρέλα. Επαναφέρω το ταψί στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο, σκορπίζω λίγα φύλλα βασιλικού και σερβίρω.