Κοτόπουλο με λαχανικά αλά πολίτα
Υλικά
Για το αυγολέμονο
Εκτέλεση
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια του κοτόπουλου για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Προσθέτω τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και σοτάρω για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρώς.
-
Ρίχνω νερό ώστε να τα σκεπάσει και το αφήνω να πάρει μια βράση. Προσθέτω τις πατάτες και τον αρακά, ρίχνω αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά. Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω το φαγητό για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά το κοτόπουλο και οι πατάτες.
Αυγολέμονο
-
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτω σταδιακά το χυμό λεμονιού, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα. Παίρνω 200 ml από το ζουμί της κατσαρόλας, το ρίχνω σε ένα μπολ και προσθέτω 100 ml κρύο νερό και το κορν φλάουρ. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ρίχνω αυτό το μείγμα στο αυγολέμονο, αργά και σε δόσεις, χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ (ή το σύρμα).
-
Προσθέτω τον άνηθο και αποσύρω αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά. Την ανακινώ έντονα ώστε το αυγολέμονο να ενωθεί με το ζουμί του φαγητού και να γίνουν μια πυκνή σάλτσα. Σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Terrific