Κοτόπιτα με τραχανά
Υλικά
Για τα φύλλα
Για τον τραχανά
Για το κοτόπουλο
Εκτέλεση
Video
Off
On
Για τον τραχανά:
-
Σε ένα μέτριο μπολ βάζω τον τραχανά, το καλύπτω καλά με χλιαρό νερό και το αφήνω να μουσκέψει για 15 - 20 λεπτά. Το στραγγίζω σε ψιλή σήτα, το στύβω με τα χέρια και το αφήνω σε ένα φαρδύ μπολ. Προσθέτω το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα. Τέλος, ρίχνω το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και αφήνω κατά μέρος.
Για το κοτόπουλο:
-
Βάζω σε ένα μπολ τους κύβους κοτόπουλου, τους αλατοπιπερώνω καλά και τους ανακατεύω. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρω τους μισούς κύβους κοτόπουλου, για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Καθαρίζω το τηγάνι, ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τους υπόλοιπους κύβους για 6 - 8 λεπτά, μέχρι και αυτοί να ροδίσουν καλά. Τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ο λόγος που σοτάρω το κοτόπουλο σε δύο δόσεις είναι γιατί, αν βάλω όλους τους κύβους μαζί στο τηγάνι, η θερμοκρασία του λαδιού θα πέσει και οι κύβοι θα βράσουν αντί να τηγανιστούν και να ροδίσουν. Τους βάζω σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τη μουστάρδα και το ανθότυρο και ανακατεύω καλά.
Για την πίτα:
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
-
Απλώνω 2 φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους και κάνω ένα μακρύ κορδόνι με γέμιση στην άκρη. Τυλίγω σε μακρύ ρολό και το μεταφέρω στο ταψί. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία κάνοντας «κύκλους» μέσα στο ταψί μέχρι να γεμίσει. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα. Αλατοπιπερώνω και ραντίζω την πίτα με το μίγμα. Ψήνω για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
User Reviews
Really good!