προορισμός…γεύση!

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα

5 from 1 vote
2 Add to Favorites
Prep Time 10 mins Cook Time 35 mins Rest Time 1 hr Total Time 1 hr 45 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα μεγάλο και φαρδύ μπολ ανακατεύω καλά το χυμό πορτοκαλιού, το κέτσαπ, τη μουστάρδα, το ζωμό, το μέλι, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι και προσθέτω τα κοπανάκια του κοτόπουλου. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου για να καλύψω καλά τα κοπανάκια με το γλάσο, σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνω για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο για να μαριναριστούν.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί (π.χ. το ορθογώνιο ταψί του φούρνου).
    Βγάζω τα κοπανάκια από τη μαρινάδα, τα ταμπονάρω απαλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας (χωρίς να τα στεγνώσω εντελώς) και τα αλατίζω καλά από όλες τις μεριές. Τα αραδιάζω στο ταψί σε μονή στρώση, το βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου και τα ψήνω για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά εξωτερικά και να ψηθούν μέχρι το κόκαλο –δοκιμάζω κόβοντας ένα κοπανάκι κοντά στο κόκαλο και, αν το ψαχνό είναι ακόμα ροζέ ή κοκκινωπό, συνεχίζω το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα. Τα σερβίρω με τηγανητές πατάτες.

Keywords: κοτόπουλο, κοπανάκια, μπουτάκια, γλάσο, πικάντικο, μουστάρδα, κέτσαπ, μέλι,

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Mouth-watering