Κολοκυθοτυρόπιτα με φέτα και κεφαλογραβιέρα
Υλικά
για τη γέμιση
Εκτέλεση
-
Τρίβω τα κολοκυθάκια στον τρίφτη τα πασπαλίζω με αλάτι και τα αφήνω σε τρυπητό για 20 λεπτά να αφήσουν τα υγρά τους. Μετά τα στύβω με τα χέρια μου να φύγουν τα υγρά τους.
-
Βάζω ένα αντικολητικό τηγάνι στη φωτιά ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμυδάκια, τους κολοκυθανθούς ψιλοκομμένους αν τους χρησιμοποιήσω και το ρύζι. Ρίχνω λίγο νερό- μισό φλιτζανάκι- και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά και να μείνουν στεγνά με το λαδάκι τους.
-
Σε μια λεκάνη ενώνω τα τριμμένα κολοκυθάκια, το περιεχόμενο του τηγανιού, το μισό φλιτζάνι γάλα και τα υπόλοιπα υλικά. Κρατάω μόνο από τα αυγά τον ένα κρόκο. Λαδώνω ένα μέτριο ταψάκι και στρώνω σουρωτά ή μη τα μισά φύλλα κρούστας ενώ λαδώνω ενδιάμεσα. Ρίχνω το μίγμα της γέμισης και σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, σουρωτά ή όχι. Χαράζω τη πίτα σε κομμάτια. Χτυπάω το κρόκο με το υπόλοιπο γάλα και περιχύνω τη πίτα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
User Reviews
Flavorful