Κολοκυθόπιτα με μπέικον και καρύδια
Υλικά
Εκτέλεση
-
Βάζω τα κομμάτια της κολοκύθας και της πατάτας σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και τα βράζω για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών). Σουρώνω τα λαχανικά, τα μεταφέρω σε ένα μπολ και τα πολτοποιώ με το πρες πουρέ. Τα άφηνω στην άκρη.
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω ελαφρά μια βαθιά φόρμα για τάρτες και στρώνω εκεί το φύλλο σφολιάτας φροντίζοντας να καλύψω καλά τη βάση και τα τοιχώματα. Κόβω με ένα μαχαίρι όσο από το φύλλο εξέχει από την φόρμα.
-
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το αλεύρι. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το μπέικον, τα καρύδια, το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω την λιωμένη κολοκύθα και τα τυριά και αδειάζω το μείγμα στην φόρμα.
-
Ψήνω στο φούρνο για 50-60 λεπτά μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα. Αποσύρω από το φούρνο και την αφήνω να σταθεί για 30 λεπτά πριν την κόψω.