Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή
Υλικά
Για τη γέμιση
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Σε ένα βαθύ σκεύος αναμιγνύω όλα τα υλικά της γέμισης, σκεπάζω το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και αφήνω κατά μέρος για 20 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζω καλά το μίγμα της γέμισης και κρατάω κατά μέρος το ζωμό.
-
Λαδώνω το ταψί με ένα πινέλο. Λαδώνω τα φύλλα κρούστας ένα ένα. Παίρνω ένα λαδωμένο φύλλο και απλώνω στη μία άκρη του, κατά μήκος, λίγη από τη γέμιση. Τυλίγω το φύλλο σε ρολό και το τοποθετώ στο ταψί, σχηματίζοντας σαλίγκαρο (σπείρα). Συνεχίζω τη διαδικασία, ώσπου να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση. Πασπαλίζω με το σουσάμι.
-
Ψήνω την κολοκυθόπιτα για σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, περιχύνω την πίτα με το ζωμό που έχω κρατήσει από το στράγγισμα της γέμισης και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
-
Βγάζω την πίτα από το φούρνο, την αφήνω και την αφήνω να κρυώσει.
Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρω.
User Reviews
Πολύ ωραία
Tastes great!