προορισμός…γεύση!

Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή

Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή

5 from 2 votes
0 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 1 hr Rest Time 20 mins Total Time 1 hr 35 mins Δυσκολία: Intermediate Servings: 12 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για τη γέμιση

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα βαθύ σκεύος αναμιγνύω όλα τα υλικά της γέμισης, σκεπάζω το σκεύος με διαφανή μεμβράνη και αφήνω κατά μέρος για 20 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζω καλά το μίγμα της γέμισης και κρατάω κατά μέρος το ζωμό.

  2. Λαδώνω το ταψί με ένα πινέλο. Λαδώνω τα φύλλα κρούστας ένα ένα. Παίρνω ένα λαδωμένο φύλλο και απλώνω στη μία άκρη του, κατά μήκος, λίγη από τη γέμιση. Τυλίγω το φύλλο σε ρολό και το τοποθετώ στο ταψί, σχηματίζοντας σαλίγκαρο (σπείρα). Συνεχίζω τη διαδικασία, ώσπου να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση. Πασπαλίζω με το σουσάμι.

  3. Ψήνω την κολοκυθόπιτα για σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, περιχύνω την πίτα με το ζωμό που έχω κρατήσει από το στράγγισμα της γέμισης και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.

  4. Βγάζω την πίτα από το φούρνο, την αφήνω και την αφήνω να κρυώσει.
    Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρω.

Keywords: κολοκυθοπιτα γλυκια

User Reviews

5 out of 5
Based on 2 ratings
5 Stars
2
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Θανάσης Ιωαννίδης

    Πολύ ωραία

  2. vpapakir_s3u92yp9

    Tastes great!