Χορταστική κιμαδόπιτα που με τη συνοδεία μιας μεγάλης, πράσινης σαλάτας, μπορεί να γίνει και κύριο πιάτο.
κιμαδόπιτα με τυριά
Περιγραφή
Χορταστική κιμαδόπιτα που με τη συνοδεία μιας μεγάλης, πράσινης σαλάτας, μπορεί να γίνει και κύριο πιάτο.Υλικά
Για τη γέμιση:
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Instructions
Video
Off
On
Για την γέμιση:
-
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω τους δύο κιμάδες και καβουρδίζω μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτω τον πελτέ και τον κόλιανδρο και συνεχίζω το καβούρδισμα για 2 λεπτά ακόμη. Τέλος, ρίχνω τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και προσθέτω ½ φλιτζάνι νερό. Αφήνω τον κιμά να μαγειρευτεί μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να μισοκρυώσει. Πετάω το ξύλο κανέλας και προσθέτω την φρέσκιας ρίγανη, τα αυγά και το τυρί και ανακατεύω.
Για την πίτα:
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι 20x30 εκ., και στρώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας φροντίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα και να εξέχει περίπου 1 εκατοστό. Αδειάζω τη γέμιση στο ταψί με τη στρωμένη σφολιάτα και το απλώνω να καλύψω όλη την επιφάνεια και πασπαλίζω με τα τριμμένα τυριά.
-
Απλώνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας σε αλευρωμένο πάγκο και με διάφορες μύτες κορνέ κάνω διάσπαρτες τρύπες επάνω στη ζύμη. Κρατάω τα στρογγυλά δισκάκια στην άκρη. Μεταφέρω τη σφολιάτα στο ταψί και σκεπάζω τη γέμιση. Πιάνω τις άκρες των φύλλων και τα γυρίζω προς τα μέσα, εγκλωβίζοντας τη γέμιση. Αλείφω την επιφάνεια με χτυπημένο ασπράδι αυγού. Βουτάω τα δισκάκια ζύμης στο χτυπημένο ασπράδι, τα «πανάρω» στο λιναρόσπορο και στολίζω την πίτα.
-
Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
User Reviews
Supreme