Κέτσαπ σπιτική
Υλικά
Εκτέλεση
-
Χαράζω σταυρωτά τις ντομάτες στο κάτω μέρος και τις βυθίζω σε ένα μπολ με βραστό νερό για 15-20 δευτερόλεπτα. Έπειτα τις ξεφλουδίζω εύκολα με το χέρι και τις κόβω σε μεγάλα κομμάτια.
-
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο και τις ντομάτες και μαγειρεύω σε σιγανή φωτιά για 15-20 λεπτά.
-
Πολτοποιώ τις ντομάτες, μαζί με το ελαιόλαδο, στο μύλο των λαχανικών (ή στο μούλτι) και ρίχνω τον πολτό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 3-4 ώρες, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι η κέτσαπ να δέσει και να πήξει.
-
Βάζω την κέτσαπ όσο είναι ακόμα ζεστή σε αποστειρωμένα μπουκάλια που κλείνουν με καπάκι ή σε βάζα και κλείνω καλά. Συντηρείται στο ψυγείο για 1 μήνα.
User Reviews
Wow, this amazing!