Κέικ με χοιρομέρι κρασάτο και σύκα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Φτιάχνω το τσάι με ζεστό νερό και εκεί βυθίζω τα κομμάτια των σύκων για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. -
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τη μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα, και το νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.
Αδειάζω το μείγμα αυτό στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ένα λείο χυλό, χωρίς κομπαλάκια. Προσθέτω το τριμμένο κασέρι, τα σύκα στραγγιγμένα από το τσάι, το χοιρομέρι και το θυμάρι και ανακατεύω με απαλές κινήσεις. -
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και τη βάζω στο φούρνο. Ψήνω το κέικ για 50 λεπτά, το αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά στη φόρμα του και στη συνέχεια το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα. Το σερβίρω κομμένο σε φέτες.
User Reviews
Exceptional!