Κέικ με άρωμα μανταρίνι, καρύδια και ρόδι
Υλικά
Για το γλάσο
Για το στόλισμα
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω μια μεγάλη φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση) και πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το τυρί κρέμα και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτω τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα για 5 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω τα αυγά ένα ένα (περιμένω να ενσωματωθεί το πρώτο πριν συνεχίσω στο δεύτερο και ούτω καθεξής).
-
Χαμηλώνω την ένταξη του μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το αλάτι. Μόλις ενωθούν στο μείγμα σταματάω το μίξερ και προσθέτω το ξύσμα και τα καρύδια. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ να σκορπίσουν και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα.
-
Ισιώνω με ένα κουτάλι και ψήνω στο φούρνο για 60-70 λεπτά (μετά τη 1 ώρα ψησίματος δοκιμάζω με ένα μαχαίρι και αν δεν έχει ψηθεί, συνεχίζω για άλλα 10 λεπτά).
-
Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά. Αναποδογυρίζω το κέικ σε σχάρα και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
Για το γλάσο και το στόλισμα
-
Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά και να γίνουν απαλά. Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω ρίχνοντας σταδιακά το γάλα μέχρι να φτιάξω ένα γλάσο απαλό και λείο.
-
Αδειάζω το γλάσο επάνω στο κέικ αφήνοντάς το να τρέξει στα πλάγια. Στολίζω με τα καρύδια και τους σπόρους ροδιού. Πασπαλίζω με λίγη άχνη και σερβίρω.
User Reviews
Tastes great!