Κέικ λεμονιού με παπαρουνόσπορο, σιροπιαστό
Υλικά
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
Για το σιρόπι
-
Βράζω όλα τα υλικά μαζί, σε μέτρια φωτιά, για 20 - 25 λεπτά (μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που θα πάρει μια βράση), μέχρι να φτιάξω ένα ελαφρώς δεμένο σιρόπι. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς και το σουρώνω.
Για το κέικ
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς μια μέτρια φόρμα για κέικ, με τρύπα στη μέση ή ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 26 εκ.
-
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη και ο μαλακωμένο βούτυρο, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη και στη συνέχεια ρίχνω το γιαούρτι και το τυρί κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτω την αμυγδαλόσκονη, το ξύσμα λεμονιού και τους παπαρουνόσπορους και χτυπάω μέχρι να αναμειχθούν καλά.
-
Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο. Το αδειάζω στη βουτυρωμένη φόρμα ή στο ταψάκι και το ψήνω για 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
-
Βγάζω το κέικ από το φούρνο και το περιχύνω αμέσως με το κρύο σιρόπι, μέσα στη φόρμα. Το αφήνω για 30 λεπτά, το ξεφορμάρω σε μια πιατέλα και το σερβίρω.
User Reviews
Wow, this amazing!