Κεφτεδάκια με σπαγγέτι και πέστο φέτας
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
Για το πέστο
Εκτέλεση
Για τους κεφτέδες
-
Σε ένα μπολ βάζω τα ψίχουλα και το γάλα και ανακατεύω για να μουλιάσουν. Προσθέτω τον κιμά, το αυγό και αλατοπιπερώνω. Ζυμώνω καλά με τα χέρια μου μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και πλάθω σε κεφτεδάκια. Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Τηγανίζω τα κεφτεδάκια λίγα λίγα και τα μεταφέρω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τα κρατάω στην άκρη, σκεπασμένα με ένα πιάτο για να διατηρηθούν ζεστά.
Για το πέστο
-
Βάζω όλα τα υλικά στο μούλτι και πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.
Για το σπαγγέτι
-
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα σπαγγέτι και τα βράζω al dente. Κρατάω 100 ml από το νερό του βρασμού, τα σουρώνω και τα μεταφέρω σε ένα μπολ. Προσθέτω το πέστο, το νερό που κράτησα από το βράσιμο και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τα κεφτεδάκια. Σερβίρω αμέσως με λίγο φρέσκο βασιλικό.