προορισμός…γεύση!

Κεφτεδάκια με κιμά λουκάνικου με λεμονοσκορδάτες πατατούλες

Κεφτεδάκια με κιμά λουκάνικου με λεμονοσκορδάτες πατατούλες

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 1 hr Total Time 1 hr 20 mins Δυσκολία: Beginner Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

Για τις πατάτες

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C και ξεκινάω με τις πατάτες.
    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ρίχνω τις πατάτες μέσα στο μπολ, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου. Αδειάζω τις πατάτες σε ένα ευρύχωρο ταψί και βάζω στον προθερμασμένο φούρνο να ψηθούν για 30 λεπτά.

  2. Συνεχίζω με τα κεφτεδάκια. Χαράζω τα λουκάνικα με ένα κοφτερό μαχαίρι και αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη τους. Ρίχνω τη γέμιση μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτω το κρεμμύδι, το ψωμί, το αλεύρι, το αυγό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνω καλά με τα χέρια μου για 5 λεπτά, βρέχοντάς τα κάθε τόσο, με λίγο νερό. Πλάθω τη ζύμη σε μικρά κεφτεδάκια.

  3. Βγάζω το ταψί με τις πατάτες από το φούρνο και αραδιάζω από πάνω τα κεφτεδάκια. Επαναφέρω το ταψί στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα.
    Σερβίρω τα κεφτεδάκια με τις πατατούλες πασπαλίζω με λίγη έξτρα ρίγανη.

Keywords: κεφτεδακια κιμα λουκανικου λεμονοσκορδατες πατατες

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    ❤️ ❤️ ❤️