προορισμός…γεύση!

Καστανό ρύζι

Καστανό ρύζι

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 5 mins Cook Time 30 mins Total Time 35 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζω το νερό, το ματσάκι του μαϊντανού και τη δάφνη και αφήνω να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το ελαιόλαδο και το καστανό ρύζι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

  2. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω το ρύζι με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, για όσο διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία του (περίπου 25 λεπτά), μέχρι να σωθεί το νερό και το ρύζι να μαλακώσει και να φουσκώσουν οι κόκκοι του.

  3. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζω με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και την αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά –στο διάστημα αυτό το ρύζι θα γίνει ακόμα πιο αφράτο και σπυρωτό.
    Λίγο πριν σερβίρω πετάω το ματσάκι του μαϊντανού και τη δάφνη.

Keywords: καστανό ρύζι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Terrific