Καρύδες με ινδοκάρυδο
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C.
Βάζω τα αυγά και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το ινδοκάρυδο, την πούδρα αμυγδάλου και τις βανίλιες. Ανακατεύω καλά με μια μαρίζ. -
Αδειάζω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω μικρές ροζέτες σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
-
Τοποθετώ από ½ κερασάκι σε κάθε καρύδα και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες τους. Βγάζω τις καρύδες από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν.
User Reviews
Φανταστικά!!!! Ζουμερά όσο πρέπει….!!!
Μια ερώτηση μονο… την δευτερη φορά μου απλωσαν… φαγωθηκαν σαν μπισκότα.. αλλά η ζύμη γενικά πρέπει να στεκεται? Να επηρεαστικαν απο το αυγο ηταν μεγάλα.. Τι πρέπει να προσέξω?
Με στέβια ή ξυλιτόλη θα μπορούσαν να γίνουν και σε ποια αναλογία?
Αγαπητή Ευγενία θα σου πρότεινα να αντικαταστήσεις την απλή ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας. Η ποσότητα μπορεί να παραμείνει η ίδια με αυτή που αναγράφεται στη συνταγή.
Το αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν το ίδιο με μια διαφορά στην υφή (θα γίνουν λίγο πιο εύθρυπτα) και με ελαφρώς καραμελωμένη γεύση.
Η στέβια έχει εντελώς διαφορετική σύσταση και δεν την προτείνω για κέικ και κουλουράκια που χρειάζονται μια σταθερότητα στο μείγμα. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε μους, κρέμες, πανακότες κ.λπ. σε αναλογία 1:10 (1 γρ. στέβια αντικαθιστά 10 γρ. ζάχαρης).
Exciting!