Κανταϊφάκια «Paris-Brest» με καραμελωμένο γάλα
Υλικά
Για την γέμιση
Καραμελωμένο γάλα (Dulce de leche)*
Εκτέλεση
Για το καραμελωμένο γάλα
-
Βάζω το κουτί κλειστό σε μια κατσαρόλα, τη γεμίζω με νερό και βράζω σε χαμηλή φωτιά (δεν το αφήνω να κοχλάζει) για 3 ώρες. Βγάζω το κουτί από την κατσαρόλα, το αφήνω να κρυώσει και το ανοίγω. Το γάλα θα έχει γίνει σκουρύνει και η γεύση του θα είναι σαν της καραμέλας.
Για τα κανταϊφάκια
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα για ντόνατς και την αφήνω στην άκρη.
-
Χωρίζω το κανταΐφι σε μικρές δόσεις και τις τοποθετώ στις θήκες της φόρμας. Πιέζω λίγο με τα δάχτυλά μου για να κολλήσουν ελαφρά. Ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και τα ψήνω για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζω από το φούρνο και τα αναποδογυρίζω σε σχάρα. Τα αφήνω να κρυώσουν.
Για την κρέμα
-
Βάζω το τυρί κρέμα με την άχνη και τη βανίλια και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Βάζω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στην άκρη.
Βάζω και το καραμελωμένο γάλα σε μια άλλη σακούλα ζαχαροπλαστικής.
-
Βάζω αρκετή κρέμα τυριού στα μισά κανταϊφάκια και κατόπιν κάνω μια γραμμή με την καραμέλα. Καλύπτω με τα άλλα μισά ψημένα κανταϊφάκια και στολίζω με τριμμένο φυστίκι.
Note
*Μπορείτε να γεμίσετε την κατσαρόλα με κουτιά ώστε να τα έχετε έτοιμα όταν τα χρειαστείτε. Διατηρούνται για αρκετούς μήνες.
**Μπορείτε να βρείτε και έτοιμα καραμελωμένα γάλατα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ στο ράφι με τα είδη ζαχαροπλαστικής.