Κανταϊφάκια αλμυρά με τρία τυριά
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για την κρέμα
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
-
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα 3 τυριά, τα αυγά, το δυόσμο και μπόλικο πιπεράκι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξει λίγο.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς 1 μεγάλο ταψί. -
Αραιώνω το κανταΐφι τραβώντας το απαλά με τα δάχτυλά μου. Η δουλειά πρέπει να γίνει σχολαστικά και το κανταΐφι να αραιώσει καλά για να ψηθεί καλύτερα και για να αρκέσει για πολλά κομμάτια. Το χωρίζω σε περίπου 30 κομμάτια. Παίρνω το καθένα και το απλώνω καλά στη μία χούφτα μου, την οποία έχω μισοκλεισμένη. Με το άλλο χέρι βάζω 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα της γέμισης και κλείνω τη χούφτα μου για να καλυφθεί η γέμιση από το κανταΐφι. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και βάζω τα αλμυρά κανταϊφάκια μου στο ταψί.
User Reviews
Really good!