Ιρί κεφτέ με παστουρμά
Υλικά
Για τους κεφτέδες
Για τη κρούστα
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
-
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνω με το κρασί. Αφήνω για 2 λεπτά να βράσουν τα υλικά και ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αφήνω να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.
Για την κρούστα
-
Ρίχνω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά.
Για τους κεφτέδες
-
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί για αρκετή ώρα και βρέχω τα χέρια μου αρκετές φορές, έτσι ώστε να ζυμώνω το μίγμα πάντα με υγρασία.
Πλάθω μεγάλους κεφτέδες και τους περνάω από το μίγμα της κρούστας.
Τοποθετώ τους κεφτέδες σε λαδωμένο ταψάκι και τους ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25 -30 λεπτά. -
Μόλις ψηθούν οι κεφτέδες τους βγάζω από το φούρνο και τους βυθίζω στη σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω τους κεφτέδες να πάρουν μια βράση για 10 λεπτά.
Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή κρύο.
User Reviews
Yummy