προορισμός…γεύση!

Ιρί κεφτέ με παστουρμά

Ιρί κεφτέ με παστουρμά

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 45 mins Total Time 1 hr 15 mins Servings: 4

Υλικά

Για τους κεφτέδες

Για τη κρούστα

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνω με το κρασί. Αφήνω για 2 λεπτά να βράσουν τα υλικά και ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αφήνω να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.

Για την κρούστα

  1. Ρίχνω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά.

Για τους κεφτέδες

  1. Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί για αρκετή ώρα και βρέχω τα χέρια μου αρκετές φορές, έτσι ώστε να ζυμώνω το μίγμα πάντα με υγρασία.
    Πλάθω μεγάλους κεφτέδες και τους περνάω από το μίγμα της κρούστας.
    Τοποθετώ τους κεφτέδες σε λαδωμένο ταψάκι και τους ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25 -30 λεπτά.

  2. Μόλις ψηθούν οι κεφτέδες τους βγάζω από το φούρνο και τους βυθίζω στη σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω τους κεφτέδες να πάρουν μια βράση για 10 λεπτά.
    Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή κρύο.

Keywords: ιρί κεφτέ με παστουρμά

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Yummy