προορισμός…γεύση!

Υγρό κέικ λεμονιού με κουκουνάρι

Υγρό κέικ λεμονιού με κουκουνάρι

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 45 mins Total Time 1 hr 15 mins Servings: 10

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Βουτυρώνω ελαφρώς μια μικρή στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση (ή ένα στρογγυλό βαθύ ταψάκι) με διάμετρο 24 εκ.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτω σταδιακά και εναλλάξ το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, χτυπώντας διαρκώς σε χαμηλή ταχύτητα. Αφήνω στην άκρη 1 κουτ. σούπας ξύσμα για τη διακόσμηση και ρίχνω το υπόλοιπο στο μείγμα, μαζί με το χυμό. Ανακατεύω απαλά. Τέλος, ρίχνω τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και ανακατεύω απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.

  3. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα (ή στο ταψάκι) και ψήνω για 10 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180ºC και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά.

  4. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, αφήνω το κέικ να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει τελείως επάνω σε μια καθαρή σχάρα. Το πασπαλίζω με το ξύσμα λεμονιού που άφησα κατά μέρος και σερβίρω.

Keywords: υγρό κέικ λεμονιού με κουκουνάρι

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Supreme