Υγρό κέικ λεμονιού με κουκουνάρι
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Βουτυρώνω ελαφρώς μια μικρή στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση (ή ένα στρογγυλό βαθύ ταψάκι) με διάμετρο 24 εκ.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτω σταδιακά και εναλλάξ το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, χτυπώντας διαρκώς σε χαμηλή ταχύτητα. Αφήνω στην άκρη 1 κουτ. σούπας ξύσμα για τη διακόσμηση και ρίχνω το υπόλοιπο στο μείγμα, μαζί με το χυμό. Ανακατεύω απαλά. Τέλος, ρίχνω τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και ανακατεύω απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
-
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα (ή στο ταψάκι) και ψήνω για 10 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180ºC και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά.
-
Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, αφήνω το κέικ να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει τελείως επάνω σε μια καθαρή σχάρα. Το πασπαλίζω με το ξύσμα λεμονιού που άφησα κατά μέρος και σερβίρω.
User Reviews
Supreme