Χούμους με αβοκάντο και κάππαρη
Υλικά
Εκτέλεση
-
Στραγγίζω τα ρεβίθια από το νερό που μουλιάζουν και πασπαλίζω με τη μαγειρική σόδα.
-
Ανακατεύω καλά και τα αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά. Βάζω τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένω καλά με τρεχούμενο νερό. Τα μεταφέρω σε μια κατσαρόλα με καθαρό νερό, προσθέτω τη δάφνη και το ολόκληρο κρεμμύδι και τα βράζω για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνω, και πετάω τη δάφνη.
-
Καθαρίζω τα αβοκάντο και πετάω το κουκούτσι τους. Τα κόβω σε μικρά κομμάτια και τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού.
-
Μεταφέρω στο μπλέντερ τα βρασμένα ρεβίθια με το κρεμμύδι τους, τα αβοκάντο με το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, την κάππαρη, το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πολτοποιώ τα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα. Δοκιμάζω και διορθώνω το αλάτι και μεταφέρω το χούμους σε ένα μπολ. Σκορπίζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγη κάππαρη και ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο.
User Reviews
❤️ ❤️ ❤️