Χαλβάς γαλατένιος, γεμιστός με τυρί κρέμα
Υλικά
Για την γέμιση
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύω το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να μισολιώσει η ζάχαρη.
-
Βάζω σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω το σιμιγδάλι και καβουρδίζω ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καστανό (προσοχή, γιατί καίγεται εύκολα). Ρίχνω με πολύ προσοχή τα υγρά (γάλα, νερό, ζάχαρη) και ανακατεύω για 10 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσει να πήζει ο χαλβάς. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και τον αφήνω μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Για την συναρμολόγηση
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω με μια μαρίζ το τυρί κρέμα, την άχνη και την βανίλια. Ντύνω με διάφανη μεμβράνη 6 γυάλινα μπολάκια ή ποτήρια. Βάζω σε κάθε μπολάκι από 4-5 κουταλιές χαλβά και με ένα κουτάλι πιέζω τον χαλβά για να κολλήσει στην βάση και τα πλαϊνά περίπου με 1 εκατοστό πάχος. Γεμίζω το μπολάκι με τυρί κρέμα και σκορπίζω πασπαλίστα 1-2 κουταλιές χαλβά. Καλύπτω το μπολάκι με μεμβράνη και πιέζω λίγο με την παλάμη μου για να κολλήσει ο χαλβάς. Αφήνω τα γλυκά στο ψυγείο για 1 ώρα.
User Reviews
Πολύ πρωτότυπη συνταγή
Supreme