Hachis Parmentier με πουρέ γλυκοπατάτας
Υλικά
Για τον πουρέ
Για τον κιμά
Εκτέλεση
Για τον πουρέ
-
Βάζω τις γλυκοπατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τις βράζω για 40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους) μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζω από το νερό και μόλις μπορέσω να τις πιάσω, τις ξεφλουδίζω και τις βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και πολτοποιώ με το πρες πουρέ. Αφήνω τον πουρέ στην άκρη.
Για τον κιμά
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλάτιζω και σοτάρω για 3 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μοσχομυρίσει ρίχνω τα ντοματάκια και τον πελτέ. Ανακατεύω και ρίχνω τον κιμά και πασπαλίζω με το αλεύρι. Ανακατεύω και μαγειρεύω για 4-5 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τη ρίγανη, τους κρόκους, τη μοτσαρέλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
Για τη συναρμολόγηση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά τσέρκι 22 εκ. ή ένα ταψάκι 20x20 εκ. Απλώνω τη μισή ποσότητα του πουρέ και ισιώνω με ένα κουτάλι. Αδειάζω το μείγμα του κιμά και καλύπτω με τον υπόλοιπο πουρέ. Ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο και αφήνω το φαγητό να σταθεί για 20 λεπτά πριν το σερβίρω.