Η Φανουρόπιτα της Ντίνας
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τις σταφίδες και το αφήνω στην άκρη.
-
Βάζω στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο και το μισό χυμό πορτοκαλιού και τα δουλεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω την κανέλα και συνεχίζω το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.
-
Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, κρατάω το ποτήρι με τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού επάνω από τον κάδο του μίξερ και ρίχνω μέσα στο χυμό, τη σόδα. Ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι να διαλυθεί (η σόδα θα φουσκώσει το χυμό και υπάρχει κίνδυνος να χυθεί, γι’ αυτό το τοποθετώ επάνω από τον κάδο).
-
Ρίχνω το μίγμα στον κάδο και δουλεύω για 1-2 λεπτά με το μίξερ. Αποσύρω τον κάδο, προσθέτω τα καρύδια και ανακατεύω με μια σπάτουλα. Αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι με τις σταφίδες και να ανακατεύω με τη σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο μίγμα.
-
Αδειάζω το μίγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί 28-30 εκ. (αν δεν έχω αντικολλητικό, λαδώνω με λίγο ηλιέλαιο ένα απλό) και ισιώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
Πασπαλίζω με το σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αερόθερμο για 45-50 λεπτά.
User Reviews
Τέλεια φαίνεται θα την φτιάξω !
Είναι τέλειο όλες οι συνταγές. Σε θαυμάζω
Καλή συνέχεια
❤️ ❤️ ❤️