Γλώσσες με κρούστα βρώμης και μήλα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια των μήλων για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και τον κόλιανδρο και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, μέχρι ο κόλιανδρος να σκορπίσει το άρωμά του. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω κατά μέρος.
Γλώσσες
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνω ελαφρώς ένα μέτριο, ρηχό ταψί. Απλώνω τις νιφάδες βρώμης σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο. Αλατοπιπερώνω τα φιλέτα γλώσσας και τα περνάω από τη βρώμη ώστε να παναριστούν καλά και από τις δύο πλευρές. Τα απλώνω με προσοχή στο λαδωμένο ταψί, σε μονή στρώση. Τα ψήνω για 15 λεπτά, μέχρι η κρούστα βρώμης να ροδίσει ελαφρά, γυρίζοντάς τα μία φορά.
Μοιράζω από 2 φιλέτα σε κάθε πιάτο και προσθέτω το μείγμα των σοταρισμένων μήλων.
User Reviews
Flavorful