Γλύκισμα με αχλάδια, σοκολάτα και τραγανή επικάλυψη
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει, αλλά να μην κάψει. Το αφήνω να κρυώσει και να γίνει χλιαρό.
-
Ξεφλουδίζω τα αχλάδια, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια. Κόβω τη σάρκα τους σε μικρά κυβάκια σαν ζάρια, τα ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω η σκόνη βανίλιας. Ανακατεύω καλά.
-
Αδειάζω τα αχλάδια σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. και τα απλώνω ομοιόμορφα. Από πάνω σκορπίζω την τριμμένη κουβερτούρα.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και το λιωμένο και χλιαρό βούτυρο. Ανακατεύω το μείγμα με τα δάχτυλά μου μέχρι να γίνει σαν χοντρά τρίμματα. Σκορπίζω αυτό το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τη σοκολάτα.
-
Ψήνω το γλύκισμα για 35 - 40 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει και να γίνει τραγανή και τα αχλάδια να μαλακώσουν. Το σερβίρω χλιαρό.
User Reviews
Excellent!